Menu

Kinderen in Sayab Kasih

News _Yamaru

Op donderdag 3 april jl. zijn 12 Multi Frame rolstoelonderstellen en 12 Panda Colour zitsystemen inclusief accessoires afgeleverd bij DPA in Burgh-Haamstede door R82 Nederland en Welzorg Nederland. DPA zal deze hulpmiddelen in opdracht van Stichting Yamaru Nederland verschepen naar Indonesië, waar gezinsvervangend tehuis Sayap Kasih ze gaat inzetten voor meervoudig gehandicapte kinderen en jongvolwassenen.

Sayap Kasih, in het stadje Woloan, is voor Indonesië een bijzondere zorginstelling; 25 kinderen met een meervoudige handicap krijgen hier een 24-uurs verzorging of revalidatie. De verzorging vindt plaats door goed opgeleide Indonesiërs. De dagelijkse leiding is in handen van de Indonesische tak van de Congregatie van de Zusters van Heerlen. Zij worden financieel gesteund door Stichting Yamaru Nederland. De aanschaf van deze nieuwe hulpmiddelen is door hen gefinancierd. Jan Snatersen van Stichting Yamaru: ‘Ik verheug me er nu al op om straks de foto’s te zien van de kinderen in deze prachtige kleurrijke rolstoeltjes. Dit is echt heel wat anders dan ze nu hebben’.

Investering in de toekomst
Kinderen verdienen bijzondere zorg en aandacht, juist omdat hun hele ontwikkeling nog in volle gang is. Een kind wil erbij horen, meedoen en niet afgeremd worden door beperkingen. Namens Welzorg heeft Productmanager Kim Helderman het assortiment samengesteld: ‘Deze hulpmiddelen gaan heel lang mee. Ik heb me echt sterk gemaakt om een zo hoog mogelijke kwaliteit tegen een zo scherp mogelijke prijs neer te zetten. Daarvoor zijn we ook in gesprek gegaan met één van onze belangrijkste producenten van kinderhulpmiddelen. Gelukkig stond die er ook zo in.’

Betere levenskwaliteit voor kinderen
De keuze is gevallen op het Multi Frame rolstoelonderstel omdat deze compact is en goede rijeigenschappen heeft. Samen met de Panda Colour zitsysteem, die zich heeft bewezen in kwaliteit, is het een ijzersterke combinatie. De vele accessoires complementeren het geheel en maken het mogelijk dat verschillende kinderen de producten met plezier kunnen gebruiken. Wibo Brouwer, Manager Business Development: ‘Betere producten resulteren in een betere levenskwaliteit voor kinderen en hun verzorgers. Als ik op foto’s zie welke hulpmiddelen nu in Indonesië gebruikt worden, ben ik vooral erg blij dat we deze hoogwaardige kinderhulpmiddelen mogen leveren. Hoewel dit maar een klein aantal betreft natuurlijk. In heel Indonesië zijn ca. 6,4 miljoen kinderen met een beperking. Maar wie weet is dit een goede eerste stap in de richting om meer Indonesische kinderen met een beperking van goede hulpmiddelen te voorzien.’

Transport en instelling
De rolstoelen worden per container verscheept naar Jakarta om van daaruit via de haven van Biturg verder te reizen naar de eindbestemming. Bij aankomst van de hulpmiddelen zal een medewerker van Yamaru de rolstoelen helpen instellen, zodat de kinderen goed ondersteund worden in groei en gebruik.

News _Yamaru _overhandiging

AkkoordDeze website maakt gebruik van cookies. U geeft, door gebruik te blijven maken van deze website aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze website

Lees meer over ons cookiebeleid