Menu

Stichting Yamaru maakt kinderen blij met rolstoelen en tilliften

Een grote glimlach op het gezicht van Epe in zijn nieuwe rolstoel. Epe woont in het gezinsvervangend tehuis Sayap Kasih, in het stadje Wolan (Indonesië). Saya Kasih is een bijzondere zorginstelling waar 22 ‘kinderen’ wonen met een meervoudige handicap.

In april 2014 zijn er een aantal Multi Frame rolstoelonderstellen met Panda Colour zitsystemen verscheept naar Indonesië. Na bijna 2 jaar werd de container vrijgegeven en kon de stichting de spullen eindelijk uitpakken en uitdelen. R82 heeft afgelopen jaar samen met Welzorg een aantal trainingen gegeven aan een vrijwilliger van Yamaru om de rolstoelen in te kunnen stellen.

Veel kinderen liggen de hele dag in bed of in een box omdat er geen geschikte rolstoel voor hen was. Met de rolstoelen van R82 ging er een wereld voor ze open. Naast de grote glimlach die er verschijnt zijn de kinderen ook weer in staat om hun eigen rolstoel te ‘besturen’. Fanatisch om dit soort berichten te ontvangen. Er zijn niet alleen rolstoelen, maar ook een aantal tilliften geleverd waar de kinderen het liefst de hele dag in bleven ‘schommelen’.

Het weerzien met deze kinderen was hartverwarmend. Michelle van Stichting Yamaru heeft haar bijzondere ervaringen van blije gezichten met ons gedeeld. Lees hier haar volledige verslag.

20170113_174630

AkkoordDeze website maakt gebruik van cookies. U geeft, door gebruik te blijven maken van deze website aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze website

Lees meer over ons cookiebeleid